Robbie van West

Robbie%20van%20west

Robbie van West golfer

Leeftijd: 20 jaar

Studie: Marketing op de Johan Cruijf University Tilburg

 

Mijn sport en Health Center ‘De Schilkamp’ Asperen

Als topsporter is fit blijven een ‘must’. Hoe hoger niveau, hoe harder je als topsporter moet werken om betere prestaties neer te zetten. Hierbij is een goed begeleidingsteam ontzettend belangrijk. Sinds een jaar train ik bij Health Center ‘de Schildkamp’ in Asperen.

Dit Health Center biedt alles aan wat ik nodig heb voor fitness. Van goede work-out zalen tot een heerlijk zwembad met een sauna. Het is een plek waar je lichaam kan prikkelen maar ook kan ontspannen.

Samen met Health Center De Schildkamp en fysieke begeleidingsteam van de Nederlandse golfbond werd mijn eerste schema opgesteld. Een schema dat op elk moment kan worden aangepast naar mijn wensen en behoeften. Als ik bijvoorbeeld meer buikspieroefeningen wil, dan verzint  de instructrice/instructeur er een paar voor mij.

Tot het heden train ik zo’n 3 a 4 keer per week in de sportschool. Daarbij probeer ik mijn fysiotherapeut, Peter, 1 keer per week te zien om de mobiliteit van mijn spieren te checken. Mijn schema bestaat uit conditietraining en voornamelijk uit been, rug en core oefeningen. Ik train voornamelijk spieren die voor mij belangrijk zijn. Oefeningen die ervoor zorgen dat ik beter en constanter kan golfen. Andere spiergroepen train ik ook, maar met mate.

Voor mij is begeleiding enorm belangrijk tijdens mijn trainingen in Health Center De Schildkamp. Ik zie zo vaak jongens de sportschool binnen komen en direct naar de gewichten rennen. Dan denk ik, wat bezielt je? Heeft hij/zij wel enig idee wat dit doet met je lichaam? Sommige jongens denken dat ze dan goed trainen maar het resultaat is een blessure of een verkorte spier met als gevolg minder bewegelijkheid.

Het vragen om begeleiding beveel ik juist aan. Soms heb je juist mensen nodig om je gewenste doelstelling te behalen. Vaak behaal je doelstellingen sneller als je om hulp vraagt. Een trainer zorgt ervoor dat je de oefening op juiste manier uitvoert en de juiste spiergroepen aanpakt. Je hebt natuurlijk niet elke training begeleiding nodig maar het is nooit verkeerd om te kijken of je de oefeningen goed doet.

Ten slot, wil ik vermelden dat ik altijd met plezier train bij Health Center De Schildkamp. Er staat altijd een lekker muziekje op en uit mijn ervaring zijn alle begeleiders en leden vriendelijke mensen die voor je klaar staan. Een kans om goed te trainen en om nieuwe relaties op te bouwen.