Sporttalent Lianne Muilwijk

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse veelbelovende sporttalenten. Eén van die talenten is Lianne Muilwijk. In deze blog neemt Lianne ons mee in de wereld van motorcross. Van mooie prestaties tot het herstel van haar gebroken knie.

Hoe ik ben begonnen

Ik doe al sinds mijn achtste jaar aan motorcross. Mijn opa reed vroeger samen met mijn neef. Op driejarige leeftijd ging ik al mee om te kijken en is de liefde voor motorcross ontstaan. Nadat ik vervolgens op mijn 8e mijn eigen, eerste motortje kreeg, ging ik steeds verder met de sport.

 

Zo zien mijn trainingen eruit

Mijn trainingen op de motor vinden vooral plaats in het weekend. Ik werk doordeweeks veel waardoor ik er helaas weinig tijd voor heb. Tijdens een training vertrekken we ‘s ochtends naar de baan toe. Dan maken we zelf een indeling van hoelang je wilt rijden. Vaak doe ik drie keer 20 minuten. Dan probeer ik een soort wedstrijdritme te creëren. Dat houdt in dat ik dan zo snel mogelijk probeer te beginnen en zo hard mogelijk probeer te blijven rijden. Elke ronde houdt mijn vader de tijden bij, zodat we kunnen vergelijken.

Daarnaast train ik doordeweeks bij Fitnessclub De Schildkamp. Daar doe ik aan krachttraining en cardio. Tijdens het seizoen voer ik voornamelijk cardio-oefeningen uit en in de winter verschuift die focus naar krachttraining. Zo blijf ik op niveau.

 

Hoe een wedstrijd eruitziet

De wedstrijden beginnen altijd met een korte training. Daarna heb je twee wedstrijden (manches) van een kwartier. De resultaten van de twee manches worden bij elkaar opgeteld en die bepalen de daguitslag.  

Tip van Lianne

Als ik een tip zou moeten meegeven aan andere sporters zou ik zeggen om altijd dicht bij jezelf te blijven. Je weet zelf het best wat je kunt en wilt. Daar moet je dan ook achteraangaan. Geef niet op tot je hebt bereikt wat je wilt. 

Prestaties om trots op te zijn

Ik heb verschillende prestaties waar ik enorm trots op ben en die mij altijd bijblijven. Zo ben ik twee keer Nederlands Kampioen geworden bij de dames, heb ik de achtste plaats behaald op het WK in Assen in 2016 en heb ik de eerste plaats behaald op het EK met een thuiswedstrijd in Zwitserland.

 

Blessure

Tijdens het EK in Valkenswaard in april heb ik mijn knie gebroken. Ik viel niet, maar landde met mijn voet op de grond. Daardoor kwam alle kracht op mijn knie en kreeg ik twee breuken. Inmiddels ben ik geopereerd en ga ik regelmatig naar de fysio om mijn spieren soepel te houden, zodat ze niet stijf worden. 

Door deze blessure kan ik helaas niet de Zwarte Cross-wedstrijd in juli rijden. Ik had me daarvoor gekwalificeerd voor de halve finale, maar kan helaas niet verder door mijn knie. Ik baal daar enorm van. De Zwarte Cross is een mega vet evenement om te mogen rijden.

Het herstel gaat tot nu toe erg goed. Het is nu afwachten hoe het loopt en wanneer ik weer mag beginnen met rijden, ik kan in ieder geval niet wachten tot ik weer mag! 

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt