Strakke buik deze zomer? 3 stappen om af te vallen

De zon laat zich weer meer zien, en we kunnen onze zomerkleren weer tevoorschijn halen! Maar voel jij je nog niet helemaal comfortabel om weer kortere kleding te dragen of naar het strand te gaan? Of wil je nog even extra je wintervetjes verbranden? Een strak lichaam creëer je door een combinatie van genoeg bewegen, de juiste voeding en voldoende herstel. Wij helpen je graag met deze stappen om af te vallen! 

Stap 1: Genoeg beweging

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg beweegt. Maar wanneer beweeg je genoeg om af te vallen? Dat is wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Je kunt het aantal calorieën dat je verbrandt bijvoorbeeld bijhouden met een sporthorloge.  

Voor iedereen een geschikt programma om af te vallen 

Genoeg beweging kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Ben je een fanatieke sporter? Dan kun je met je fitnesscoach een extra uitdagend programma samenstellen waarbij je nét dat stapje verder gaat, en waarbij je extra je buikspieren traint. Houd je minder van sporten? Ook dan kan de sportschool de ideale plek voor jou zijn. Fitnesscoaches kunnen je helpen aan een geschikt programma waarbij je bijvoorbeeld belangrijke spiergroepen traint en kunnen je zo motiveren om regelmatig te bewegen. Daarnaast kun je zelf ook meer gaan wandelen of bijvoorbeeld de fiets nemen naar je werk. Zo kom je toch aan extra beweging, een half uur per dag bewegen kan namelijk al verschil maken! 

De beste oefeningen om af te vallen 

De ideale work-out om af te vallen bestaat uit een combinatie van krachttraining en cardio. Met krachttraining verbrand je veel calorieën en kun je de juiste spiergroepen trainen. Goede oefeningen om de juiste spiergroepen te trainen zijn bijvoorbeeld lunges, push ups en bilspieroefeningen. Je bilspieren zijn de grootste spieren van je lichaam, dus met het trainen hiervan verbrand je veel calorieën en creëer je een mooi figuur!  

Probeer ongeveer 3 keer per week een work-out te doen, en neem de andere dagen rust om je spieren te laten herstellen. Dat wil zeggen, geen zware krachttraining. Je kunt de andere dagen bijvoorbeeld wel fietsen of wandelen om aan voldoende beweging te komen. 

Stap 2: De juiste voeding

Om af te vallen is het ook heel belangrijk dat je de juiste en vooral niet te veel voeding binnenkrijgt. Je hoeft echt geen streng dieet te volgen, als je er wel voor zorgt dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt, in ieder geval niet meer dan dat je verbrandt per dag.  

Kies voor voedzame voeding met weinig calorieën 

Het is belangrijk om gevarieerd te eten zodat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een stevig ontbijt is een goede basis voor de rest van de dag. Kies bijvoorbeeld voor een gekookt ei of havermout, dit is allebei erg voedzaam en bevat weinig calorieën. Je lunch kun je vervangen door extra groentes met rijst of een salade. En als tussendoortje kun je bijvoorbeeld kiezen voor een banaan, (ongezouten) noten of een smoothie.  

Drink genoeg water

Vergeet ook niet om genoeg te blijven drinken. Water bevat geen calorieën en is daarom altijd de beste keuze. Probeer om 2 liter water per dag te drinken. Vind je water een beetje saai? Doe er dan vers fruit in en laat zo de smaak erin trekken. Dit is gezonder dan bijvoorbeeld een glas appelsap, daar zit namelijk veel suiker in.  

Gezond alternatief als tussendoortje: smoothies 

Smoothies: gezond en ook nog erg lekker! Je hebt smoothies in alle soorten en smaken en je kunt ze heel makkelijk thuis maken, met groente en/of fruit. Je vindt op internet genoeg lekkere recepten! Vervang je ongezonde tussendoortjes door een smoothie en je zult lang een vol gevoel hebben.  

Stap 3: Voldoende herstel

Voldoende rust nemen na het sporten is erg belangrijk, want tijdens het sporten komen er kleine beschadigingen op je spieren, en die kunnen alleen herstellen bij voldoende rust. Bij te weinig rust, kun je zelfs blessures krijgen door te veel beschadigingen aan het spierweefsel. Dit wil je voorkomen, want dan kun je helemaal niet meer bewegen!  

Een goed herstel begint al aan het einde van je training met een goede cooling down en door voldoende te drinken. Zo zorg je dat de afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Daarnaast helpt het eten van eiwitrijke voeding, of bijvoorbeeld een eiwitshake, om je spieren te herstellen. En om zelf volledig te herstellen is voldoende slaap ook erg belangrijk!  

Start vandaag nog! 

Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze 3 stappen is jouw lichaam binnen no-time klaar voor de zomer! Wil je persoonlijk advies van een fitnesscoach? Kom eens langs in onze Fitnessclub en onze fitnesscoaches helpen je graag! 

Zoek een club bij jou in de buurt