Zo blijf je gemotiveerd om te sporten in de zomer

In de zomer is het moeilijker om gemotiveerd te blijven om te sporten. Veel mensen hebben vrij of gaan toch even op vakantie. Zodra de zon volop schijnt zien we mensen op het terras zitten of richting het strand gaan. Door alle gezelligheid en het warme weer houd je weinig tijd over om te sporten en stiekem heb je daar ook niet altijd zin in. Hoe zorg je dat je toch gemotiveerd blijft om te sporten in de zomer? In deze blog geven wij de vier belangrijkste tips die je gaan helpen om gemotiveerd te blijven, zodat jij blijft sporten en je doelen behaalt.

Ga samen sporten

Vind je sporten saai? Ga dan samen sporten! Samen sporten is niet alleen gezelliger, je blijft elkaar ook motiveren. Je slaat namelijk niet zo snel een training over wanneer je besluit om samen te gaan sporten. Wil jij iemand meenemen om samen te sporten? Dat kan! Je kunt je namelijk bij ons aanmelden voor een gratis proefles.

Voortgang en variatie

Zorg dat fitnessen niet saai voor je wordt! Luister bijvoorbeeld tijdens het sporten naar je favoriete nummers en houd je voortgang bezig. Wanneer jij je voortgang bijhoudt door bijvoorbeeld foto’s van je lichaam te maken en steeds doelen voor jezelf stelt, is de kans groot dat je uiteindelijk meer succes gaat boeken. Je ziet progressie en dit zorgt voor meer motivatie.

Daarnaast wil je natuurlijk tijdens het sporten niet elke keer dezelfde oefeningen doen. Uiteindelijk gaat dit vervelen. Zorg daarom voor variatie tijdens de oefeningen en probeer eens nieuwe oefeningen uit. Doe daarnaast ook af en toe mee met een groepsles. Of ga een keer om 7 uur ’s ochtends sporten zodat je de rest van de dag vrij hebt voor andere plannen.

Stel jezelf (sport)doelen

Stel jezelf een doel op voordat je begint met sporten. Bijvoorbeeld afvallen of meer spieropbouw creëren. Blijf hier ook tijdens de zomer aan werken. Je hoeft niet elke dag in de sportschool te zijn. Eén of twee keer in de week is al goed voor je gezondheid zowel lichamelijk als voor je geest.

Verwen jezelf met nieuwe sportkleding

Tijdens het sporten is het fijn om je zelfverzekerd te voelen. Verwen jezelf eens met nieuwe sportkleding, waar jij je goed in voelt! Vanwege het warme weer is het ook fijner om te sporten in korte sportkleding, zodat de warmte weg kan. Doordat je een nieuwe sport outfit hebt aangeschaft wil je dat natuurlijk ook gelijk aan, anders was het zonde van het geld.

Kom jij de zomer actief door of vind je na het lezen van deze blog nog lastig om gemotiveerd te blijven? Dan staan onze fitnesscoaches voor je klaar. Aan de hand van een persoonlijk trainingsschema ga je bij ons aan de slag en door regelmatige metingen hou je in de gaten of je jouw doelen bereikt. Daarnaast bieden wij ook een groot aanbod aan groepslessen aan. Zo hoef je niet alleen te sporten!

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt